X
X
Back to the top
X

Biográfia

Történetünk

Alakulás, tagok

A Pennhurst egy 2014 –ben alakult 5 tagból álló budapesti modern metal formáció. A csapat számos saját klubkoncertet adott, illetve több hazai és nemzetközi előadó előtt lépett már fel, pl. az Ektomorf, Tankcsapda, Pain, Depresszió, Omega Diatribe.

  • Csárádi Róbert – Ének, Scream
  • Horváth Imre – Gitár, Vokál
  • Sipos Levente – Gitár, Vokál, Scream
  • Balován Bence– Basszusgitár
  • Vetési Gergő – Dob

A zenei stílusról

A Pennhurst zenei stílusa modern metal, melynek jellegzetes stílusjegyei mellett, hangsúlyos szerepet kapnak a dalokban az elektronikus zene elemei, főként a dubstep. Énekstílus szempontjából a scream, a tiszta ének, és díszítő jelleggel a rap alkotják a dalokat

Elért eredmények

2015-ben kiadták önálló gondozásban első 7 dalos kislemezüket, ami a “Losing Control” nevet viseli. Novemberben Németországban 5 alkalommal kísérték el az Ektomorf legénységét Európai turnéjukon. A turné állomásai: München (Backstage), Lindau (Vaudeville), Ludwigsburg (Rockfabrik), Frankfurt (11-er) és Nürnberg (Hirsch) voltak.

2016-ban az immár elkötelezett zenekarrá érett együttes megnyert egy Tankcsapda zenekar által meghirdetett felhívást, melynek eredményeként szerepelhetett a banda a 2016. november 22-én megjelent “Dolgozzátok fel!” duplalemezes Tankcsapda albumon, a “Köpök rátok” című átiratukkal, melyre videoklip is készült. A klip sikeresen debütált, 2 hét alatt elérte a 20 000-es nézettséget.

2017 április 28-án a Tankcsapda meghívásának eleget téve a Pennhurst fellépett a Papp László Budapest Sportarénában Lukács Laciék vendégeként. A zenekar 45 perces műsorát kellően intenzív előadás is kísérte, melyről több nevesebb médium is pozitív kritikákat írt. Augusztus 18-án a zenekar a PAIN előzenekaraként lépett színpadra a Dürer Kertben, ahol teltház előtt nyomták le a 45 perces műsorukat.

2018 tavaszán a zenekar ismét részt vett egy 3 állomásos mini turnén, ahol az Ektomorf közönségét melegítette be intenzív 40 perces műsorával. Majd augusztus 18-án a Depresszió zenekar vendégeként a Barba Negra Track-ben lépett színpadra. Ezután október 18-28-ig egy 11 állomásos Európa turné következett, melyben az Omega Diatribe-bal és a King Furia-val karöltve 5 országot érintve (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia) a csapat végigzúzta esténként a 40 perces műsorát.

2021 július 6-án a zenekar leforgatta az első nagylemez előfutáraként megjelenő Életek Árán című dal videoklipjét, illetve gőzerővel vetette bele magát a debütáló nagylemez felvételeibe, melynek keverése, végső formába öntése szeptember első napjaiban értek véget a No Silence stúdióban Simon István hangmérnök vezetésével. A klip a H-Music youtube csatornáján debütált szeptember 10-én, és nagyszerű fogadtatásban részesült. Az első várva várt Őrizetlenül címet viselő nagylemez végre megjelent országszerte szeptember 30-án, a HammerWorld magazin októberi számának cd mellékleteként, illetve október 1-től bekerült az összes digitális platformra ( Spotify, Deeser, iTunes, Amazon, Tidal, stb…) A budapesti lemezbemutató koncert október 30-án került megrendezésre az Analog Music Hall –ban.

2022- február 26-án a zenekar részt vett az M2 Petőfi Tv „Én vagyok te” című műsorának forgatásán ami az A38 hajón került megrendezésre. A meghívás apropója az volt, hogy 3 egymástól teljesen eltérő stílusú előadó/zenekar egymás dalait dolgozza fel a saját stílusában. A fellépésről videó is készült. Május 5-én a H-Music youtube csatornáján debütált a zenekar legújabb klipje a Megsebzett című dalra, ami a második videoklip az Őrizetlenül című lemezhez. Ezúttal nem csak egy image klip készült, hanem egy történetszálat végig követő alkotás. A 2023 tavaszára tervezett 2. nagylemez előfutáraként, a csapat szeptember 16-án egy vadonatúj dalt tett közzé animációs szöveges video formájában Szörnyszülött címmel, melynek premierje a H-Music youtube csatornáján volt láthat/hallható.

Sipos Levente

Gitár, Scream, Vokál

Csárádi Róbert

Ének, Scream

Horváth Imre

Gitár, Vokál

Vetési Gergő

Dob

Balován Bence

Basszusgitár

MOST ELÉRHETŐ!

Twitter

Instagram

HÍRLEVÉL

 

KÖVESS MINKET

Adatvédelmi nyilatkozat
Cookie nyilatkozat

© 2019 Minden jog fenntartva