X
X
Back to the top
X

Biográfia

Történetünk

Alakulás, tagok

A Pennhurst egy 2014. január elején alakult, 5 tagból álló budapesti Nu-metal/modern metal formáció.

  • Csárádi Róbert – Ének, Scream
  • Horváth Imre – Gitár, Vokál
  • Sipos Levente – Gitár, Vokál, Scream
  • Tóth Gyula István – Basszusgitár
  • Vetési Gergő – Dob

A zenei stílusról

A Pennhurst zenéjében sokféle stílus keveredik, megtalálható benne a nu-metal agresszivitása mélyre hangolt, effektezett gitárokkal, scream és rap betétekkel, tiszta, fülbemászó refrénekkel. Továbbá az elektronikus zene elemei, főként a dubstep díszítik a dalokat.

Elért eredmények

2015-ben kiadták önálló gondozásban első 7 dalos kislemezüket, ami a “Losing Control” nevet viseli. Novemberben Németországban 5 alkalommal kísérték el az Ektomorf legénységét Európai turnéjukon. A turné állomásai: München (Backstage), Lindau (Vaudeville), Ludwigsburg (Rockfabrik), Frankfurt (11-er) és Nürnberg (Hirsch) voltak.

2016-ban az immár elkötelezett zenekarrá érett együttes megnyert egy Tankcsapda zenekar által meghirdetett felhívást, melynek eredményeként szerepelhetett a banda a 2016. november 22-én megjelent “Dolgozzátok fel!” duplalemezes Tankcsapda albumon, a “Köpök rátok” című átiratukkal, melyre videoklip is készült. A klip sikeresen debütált, 2 hét alatt elérte a 20 000-es nézettséget.

2017 április 28-án a Tankcsapda meghívásának eleget téve a Pennhurst fellépett a Papp László Budapest Sportarénában Lukács Laciék vendégeként. A zenekar 45 perces műsorát kellően intenzív előadás is kísérte, melyről több nevesebb médium is pozitív kritikákat írt. Augusztus 18-án a zenekar a PAIN előzenekaraként lépett színpadra a Dürer Kertben, ahol teltház előtt nyomták le a 45 perces műsorukat.

2018 tavaszán a zenekar ismét részt vett egy 3 állomásos mini turnén, ahol az Ektomorf közönségét melegítette be intenzív 40 perces műsorával. Majd augusztus 18-án a Depresszió zenekar vendégeként a Barba Negra Track-ben lépett színpadra. Ezután október 18-28-ig egy 11 állomásos Európa turné következett, melyben az Omega Diatribe-bal és a King Furia-val karöltve 5 országot érintve (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia) a csapat végigzúzta esténként a 40 perces műsorát.

2019 –es év az aktív koncertezés helyett a zenei ötletek kidolgozásáról szólt, mivel tavasszal a zenekar nekilátott az első Pennhurst lemez dalainak írásához, melynek tervezett megjelenését 2020 tavaszára tűzte ki!

2020 – ban a kialakult koronavírus járvány miatt a lemez megjelenése sajnos nem tudott megvalósulni a tervezettek szerint, ebben nagy szerepet játszott az is, hogy Pápai Zsolt énekes is elhagyta a zenekart. Az év további része a zenésztárs keresésről szólt.

2021 márciusában csatlakozott a csapathoz Csárádi Róbert énekes, illetve a basszusgitáros poszton is történt változás, Balován Bence helyett Tóth Gyula István lett az 5 húros döngetője. A zenekar július 6-án forgatta a lemez előfutáraként megjelenő Életek Árán című dal videoklipjét, illetve gőzerővel vetette bele magát a debütáló nagylemez felvételeibe, melynek keverése, végső formába öntése szeptember első napjaiban értek véget a No Silence stúdióban Simon István hangmérnök vezetésével. A klip a H-Music youtube csatornáján debütált szeptember 10-én, és nagyszerű fogadtatásban részesült. Az első várva várt Őrizetlenül címet viselő nagylemez végre megjelent országszerte szeptember 30-án, a HammerWorld magazin októberi számának cd mellékleteként, illetve október 1-től bekerült az összes digitális platformra ( Spotify, Deeser, iTunes, Amazon, Tidal, stb…) A budapesti lemezbemutató koncert október 30-án kerül megrendezésre az Analog Music Hall –ban.

2022- február 26-án a zenekar részt vett az M2 Petőfi Tv „Én vagyok te” című műsorának forgatásán ami az A38 hajón került megrendezésre. A meghívás apropója az volt, hogy 3 egymástól teljesen eltérő stílusú előadó/zenekar egymás dalait dolgozza fel a saját stílusában. A fellépésről videó is készült. Május 5-én a H-Music youtube csatornáján debütált a zenekar legújabb klipje a Megsebzett című dalra, ami a második videoklip az Őrizetlenül című lemezhez. Ezúttal nem csak egy image klip készült, hanem egy történetszálat végig követő alkotás.

Csárádi Róbert

Ének, Scream

Tóth Gyula István

Basszusgitár

Horváth Imre

Gitár, Vokál

Sipos Levente

Gitár, Scream, Vokál

Vetési Gergő

Dob

MOST ELÉRHETŐ!

Twitter

Instagram

HÍRLEVÉL

 

KÖVESS MINKET

Adatvédelmi nyilatkozat
Cookie nyilatkozat

© 2019 Minden jog fenntartva