X
X
Back to the top
X

Biográfia

Történetünk

Alakulás, tagok

A Pennhurst egy 2014 –ben alakult 5 tagból álló budapesti modern metal formáció. A csapat számos saját klubkoncertet adott, illetve több hazai és nemzetközi előadó előtt lépett már fel, pl. az Ektomorf, Tankcsapda, Pain, Depresszió, Omega Diatribe.

  • Csárádi Róbert – Ének, Scream
  • Horváth Imre – Gitár, Vokál
  • Sipos Levente – Gitár, Vokál, Scream
  • Balován Bence– Basszusgitár
  • Vetési Gergő – Dob

A zenei stílusról

A Pennhurst zenei stílusa modern metal, melynek jellegzetes stílusjegyei mellett, hangsúlyos szerepet kapnak a dalokban az elektronikus zene elemei, főként a dubstep. Énekstílus szempontjából a scream, a tiszta ének, és díszítő jelleggel a rap alkotják a dalokat.

Elért eredmények

2015-ben kiadták önálló gondozásban első 7 dalos kislemezüket, ami a “Losing Control” nevet viseli. Novemberben Németországban 5 alkalommal kísérték el az Ektomorf legénységét Európai turnéjukon. A turné állomásai: München (Backstage), Lindau (Vaudeville), Ludwigsburg (Rockfabrik), Frankfurt (11-er) és Nürnberg (Hirsch) voltak.

2016-ban az immár elkötelezett zenekarrá érett együttes megnyert egy Tankcsapda zenekar által meghirdetett felhívást, melynek eredményeként szerepelhetett a banda a 2016. november 22-én megjelent “Dolgozzátok fel!” duplalemezes Tankcsapda albumon, a “Köpök rátok” című átiratukkal, melyre videoklip is készült. A klip sikeresen debütált, 2 hét alatt elérte a 20 000-es nézettséget.

2017 április 28-án a Tankcsapda meghívásának eleget téve a Pennhurst fellépett a Papp László Budapest Sportarénában Lukács Laciék vendégeként. A zenekar 45 perces műsorát kellően intenzív előadás is kísérte, melyről több nevesebb médium is pozitív kritikákat írt. Augusztus 18-án a zenekar a PAIN előzenekaraként lépett színpadra a Dürer Kertben, ahol teltház előtt nyomták le a 45 perces műsorukat.

2018 tavaszán a zenekar ismét részt vett egy 3 állomásos mini turnén, ahol az Ektomorf közönségét melegítette be intenzív 40 perces műsorával. Majd augusztus 18-án a Depresszió zenekar vendégeként a Barba Negra Track-ben lépett színpadra. Ezután október 18-28-ig egy 11 állomásos Európa turné következett, melyben az Omega Diatribe-bal és a King Furia-val karöltve 5 országot érintve (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia) a csapat végigzúzta esténként a 40 perces műsorát.

2021 július 6-án a zenekar leforgatta az első nagylemez előfutáraként megjelenő Életek Árán című dal videoklipjét, illetve gőzerővel vetette bele magát a debütáló nagylemez felvételeibe, melynek keverése, végső formába öntése szeptember első napjaiban értek véget a No Silence stúdióban Simon István hangmérnök vezetésével. A klip a H-Music youtube csatornáján debütált szeptember 10-én, és nagyszerű fogadtatásban részesült. Az első várva várt Őrizetlenül címet viselő nagylemez végre megjelent országszerte szeptember 30-án, a HammerWorld magazin októberi számának cd mellékleteként, illetve október 1-től bekerült az összes digitális platformra ( Spotify, Deeser, iTunes, Amazon, Tidal, stb…) A budapesti lemezbemutató koncert október 30-án került megrendezésre az Analog Music Hall –ban.

2022- február 26-án a zenekar részt vett az M2 Petőfi Tv „Én vagyok te” című műsorának forgatásán ami az A38 hajón került megrendezésre. A meghívás apropója az volt, hogy 3 egymástól teljesen eltérő stílusú előadó/zenekar egymás dalait dolgozza fel a saját stílusában. A fellépésről videó is készült. Május 5-én a H-Music youtube csatornáján debütált a zenekar legújabb klipje a Megsebzett című dalra, ami a második videoklip az Őrizetlenül című lemezhez. Ezúttal nem csak egy image klip készült, hanem egy történetszálat végig követő alkotás. A 2023 tavaszára tervezett 2. nagylemez előfutáraként, a csapat szeptember 16-án egy vadonatúj dalt tett közzé animációs szöveges video formájában Szörnyszülött címmel, melynek premierje a H-Music youtube csatornáján volt láthat/hallható.

2023- március 19-én a zenekar saját youtube csatornáján közzétett egy vadonatúj dalt videoklip formájában, melynek az Újjáéledt címet adták. A dal szintén a 2. Pennhurst nagylemez előfutáraként jelent meg. Az idei évben is megrendezésre kerülő Wacken Metal Battle Hungary tehetségkutató versenyben a csapat bejutott a 49 jelentkező közül abba a 10 zenekaros mezőnybe, melynek döntőjére június 18-án került sor a Barba Negra Blue Stage-ben. A zsűri és a közönség együttes döntése alapján a Pennhurst a dobogós 3. helyezést érte el, és grátiszban még a Barba Negra különdíját is megkapta, mely szerint a Mirror és a Nest Of Plagues zenekarokkal szintén a Barba Negrában adhatnak egy óriási koncertet. Az a megtiszteltetés érte a zenekart, hogy augusztus 2-án Európa egyik legnagyobb fesztiválján, a Szlovéniai MetalDays –en játszhattak egy rövid de annál velősebb műsort.

Sipos Levente

Gitár, Scream, Vokál

Csárádi Róbert

Ének, Scream

Horváth Imre

Gitár, Vokál

Vetési Gergő

Dob

Balován Bence

Basszusgitár

MOST ELÉRHETŐ!

HÍRLEVÉL

 

KÖVESS MINKET

Adatvédelmi nyilatkozat
Cookie nyilatkozat

© 2019 Minden jog fenntartva