X
Back to the top

Biográfia

Történetünk

Alakulás, tagok

A Pennhurst egy 2014. január elején alakult, 5 tagból álló budapesti Nu-metal formáció.

Csárádi Róbert – Ének, Scream
Horváth Imre – Gitár, Vokál
Sipos Levente – Gitár, Vokál, Scream
Tóth Gyula István – Basszusgitár
Vetési Gergő – Dob

A zenei stílusról

A Pennhurst zenéjében sokféle stílus keveredik, mely a magyar zenei palettán jelenleg egy hiánypótló, üde színfolt. Megtalálható benne a nu-metal agresszivitása mélyre hangolt, effektezett gitárokkal, scream és rap betétekkel, tiszta, fülbemászó refrénekkel. Továbbá az elektronikus zene elemei, főként a dubstep díszítik a dalokat.

Elért eredmények

2015-ben kiadták önálló gondozásban első 7 dalos kislemezüket, ami a “Losing Control” nevet viseli. A többségében angol nyelven íródott számok mellé azért került egy agresszív magyar dal is, az Add Végre Önmagad! 2015 novemberében Németországban 5 alkalommal kísérték el az Ektomorf legénységét Európai turnéjukon. A turné állomásai: München (Backstage), Lindau (Vaudeville), Ludwigsburg (Rockfabrik), Frankfurt (11-er) és Nürnberg (Hirsch) voltak.

2016-ban az immár elkötelezett zenekarrá összeforrt együttes megnyert egy Tankcsapda zenekar által meghirdetett felhívást, melynek eredményeként szerepelhetett a banda a 2016. november 22-én megjelent “Dolgozzátok fel!” duplalemezes Tankcsapda albumon, a “Köpök rátok” című átiratukkal, melyre videoklip is készült. A klip sikeresen debütált, 2 hét alatt elérte a 20 000-es nézettséget. Videók terén még 2 koncertklip színesíti a palettát, melyeket a zenekar 2016 őszén tárt a nyilvánosság elé.

2017 április 28-án a Tankcsapda meghívásának eleget téve a Pennhurst fellépett a Papp László Budapest Sportarénában Lukács Laciék vendégeként. A zenekar 45 perces műsorát kellően intenzív előadás is kísérte, melyről több nevesebb médium is pozitív kritikákat írt. Augusztus 18-án a zenekar a PAIN előzenekaraként lépett színpadra a Dürer Kertben, ahol teltház előtt nyomták le a 45 perces műsorukat.

2018 tavaszán a zenekar ismét részt vett egy 3 állomásos mini turnén, ahol az Ektomorf közönségét melegítette be intenzív 40 perces műsorával. Majd augusztus 18-án a Depresszió zenekar vendégeként a Barba Negra Track-ben lépett színpadra. Ezután október 18-28-ig egy 11 állomásos Európa turné következett, melyben az Omega Diatribe-bal és a King Furia-val karöltve 5 országot érintve (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovákia) a csapat végigzúzta esténként a 40 perces műsorát. A koncertezés mellett a zenekar nekilátott a dalszerzésnek. A csapat az első nagylemez tervezett megjelenését 2020 tavaszára tűzte ki, de a kialakult koronavírus járvány miatt a debütáló anyag csak 2021 ősszel lát majd napvilágot.

Pápai Zsolt

Ének

Horváth Imre

Gitár, Vokál

Sipos Levente

Gitár, Vokál

Balován Bence

Basszusgitár

Vetési Gergő

Dob

MOST ELÉRHETŐ!

Twitter

Instagram

HÍRLEVÉL

 

KÖVESS MINKET

Adatvédelmi nyilatkozat
Cookie nyilatkozat

© 2019 Minden jog fenntartva